2010/09/23

Phildar Tunika

Igazi kihívás volt az elkészítése, mivel a minta hollandul van írva és én egy szót sem tudok hollandul. Szerencsére a nyelv nagyon hasonlít a németre és az angolból is van benne. És persze a csavart mintát leszámolható rajzról készíthettem. Így már nem is olyan bonyolult :))
Sajnos kicsit még nagy Flórára.

Eredeti leírás és leszámolható minta: 1, 2, 3, 4, 5, 6

2010/09/17

Úgy indult, hogy almakabát lesz belőle, de félúton kiderült, hogy elszámoltam magam és túl nagy lenne egy átlagos almára. Rápróbálva a bögrémre kiderült, hogy pont a méret. De jó, nem kell bontanom!! Különben is készültem már egyet készíteni.

2010/09/15

... és megint

egy medál, mivel egy már sikerült és tetszett is most felkérést kaptam egy újabb darab elkészítésére. :))) Megjegyzem, nagyon szívesen csináltam.

2010/09/12

Tekla befoglalás
Még soha nem csináltam befoglalást és először csak a kíváncsiság hajtott, hogy meg tudom-e oldani. Hát sikerült, igaz nem lett tökéletes, de elsőre talán megfelel. :) Annyira, hogy tegnap fel is tettem és azt hiszem nem utoljára.

2010/09/07

Nyakunkon az ősz

Végre eljött az én időm! Na nem mintha szeretném ezt a borongós, hűvös időjárást, viszont sapkát kötni annál inkább. :)
Próbaként rendeltem több más barka fonal mellett egy gombóc dominót, amiből ez a sapi kívánkozott megszületni, Jared Flood Turn A Sguare  mintája ihlette.
4,5-ös tűvel 80 szemmel kezdtem, majd 5-ös tűvel folytattam A fonal mindkét végét használtam, kétsoronként váltva, hogy még csíkosabb legyen.
A fogyasztás menete: 20 szemenként jelölést helyeztem el, majd minden második sorban a jelölés előtt (ssk) és utána (k2tog) egy-egy szemet fogyasztottam. Soronként tehát 8 szemet. Mindezt addig folytattam, míg 16 szem nem maradt már csak. Ezeken pedig átbújtatva a megmaradt fonalvéget összehúztam.
Ez lett belőle.


2010/09/03

Virágok


Ha minden jól sikerül, akkor ezekből a horgolt virágokból egy megkötős öv lesz egy kedves ismerősöm számára.

Kereszt

Gyöngyöt fűzni is nagyon szeretek. Tudásom még kevés, de igyekszem sokat gyakorolni. :)
Tegnap este készült kolléganőmnek ez a medál. Még nem látta, remélem tetszeni fog neki. Persze ez is minta alapján született.
Memóriadrótra tervezte fűzni, kiváncsian várom, hogy fog kinézni, ha teljesen kész lesz.