2011/07/27

Traweling Woman

Már eldöntöttem, hogy kendő lesz az ajándék, de még a megfelelő mintát nem választottam ki, amikor megláttam Viki gyönyörű kendőjét. Gyorsan nekiláttam és tegnap már a blokkolással is elkészültem. 


Minta: Traveling-woman by Liz Abinante
Fonal:
Barka Cinege boleró árnyalata, 70g
Tű : 4-es


2011/07/26

2011/07/19

Baby-doll

Hétvégén sikerült befejeznem ezt a tavaly nyáron elkezdett darabot.
A mellrész már készen volt, csak az alsó részét kellett megkötnöm. A nyakát és a karkivágást még körbehorgoltam, hogy kicsit formába hozzam.


Tű: 4-es
Fonal: Anchor Style Creativa és egy kevés Anchor Magicline összesen 145g

2011/07/18

Festettem

Kinéztem egy kendőt, viszont megfelelő fonalam nem volt hozzá. Nekiláttam hát festeni egyszínű és hozzá íllő színátmenetes fonalat.
Ehhez képest átfestettem összesen 60 dgk fonalat.

Első nekifutásra 15 dkg-ot.  Ez lett volna az egyszínű. És mivel én  balga nem a festékes lébe tettem a fonalat, hanem utólag öntöttem rá a festéket jó kis meglepetés ért. Szerencsére nem textilt festettem, mert az most foltos lenne, így viszont kaptam egy szuper, enyhén színátmenetes fonalat.
A továbbiakban is ezt a technikát alkalmazva születtek ezek:
2011/07/11

Zoknifonalból...

Van egy csomó zoknifonalam, amikből akárhogyan igyekszem nem sikerül zoknit kötnöm. :)

Az aldisból lett ez a kendő. Már majdnem kész a második példány is, amit már festeni is fogok. Nagyon jó kis minta, igazán haladós és mutatós.
Ha valakit esetleg érdekelne itt találtam : 1, 2, 3
Ez a terítőcske pedig egy natur színű, Lidl-ben vásárolt zoknifonalból készült. Gondoltam megfelelő alany lesz, hogy kipróbáljam végre a növényi festéts. A 6 dkg-os terítőhöz 5 db difófalevelet vágtam darabokra, kicsit főztem, hűtöttem, majd leszűrtem. Vízzel kicsit felöntöttem, majd a kész terítőt belerakva kb. fél óráig a tűzön tartottam, nem forralva, csak éppen hogy jó forró legyen a festőlé. Hagytam együtt kihülni az egészet, mosás, blokkolás és kész.