2010/11/18

szürke-kék

Szintén a felhalmozott készleteim apasztása volt a fő célom, amikor nekiláttam a sapkának, majd a sálnak. A sapka saját elgondolás, semmi különleges, a sálat viszont valahol, valamikor találtam, nagyon megtetszett, elmentettem a képet, gondoltam egyszer megcsinálom majd. Hozzáteszem az eredeti jobb, mint az enyém. puhább, szőrösebb fonalból készült és a két végén bárányok díszítik.Fonal: Coats Tweed Extra

Sapka:

kezdés esetemben 80 szemmel történt (lényeg, hogy 8-cal osztható legyen) 4-es tűvel körben kötve két sima két fordított ismétlődésével, majd ugyanezzel a mintával dolgoztam tovább
4 sor kék
2 sor szürke
1 sor kék

5-ös tűvel folytattam
7 sort simán kötöttem, majd ismét két sima két fordított következett, ebből is 7 sor.
7 sor sima
7 sor patent

fogyasztás:
minden második sorban 10 szemenként fogyasztottam egy szemet, soronként összesen 8-at, amíg 16 szem maradt, amit összehúztam és a szálvéget eldolgoztam.

Majd elfelejtettem, ez a méret a fiamra jó.

Sál:
Nagyon egyszerű, de azért leírom, hátha valakinek kell. :))
Kezdés 23 szemmel. 6 sort kötöttem rizsmintával, majd a két szélén 4-4 szemmel folytattam a rizsmintát a közte lévő 15 szemet színén simán visszáján fordítottan kötöttem.
10 cm után kezdtem a másik színnel dolgozni.
Az első 4 szemmel folytattam a rizsmintát a következő 3 szem színén sima visszáján fordított, majd 3 szem rizsminta, 3 szem színén sima visszáján fordított, 3 szem rizsminta, 3 szem színén sima visszáján fordított és végül a megmaradt 4 szemmel ismét a rizsmintát használtam, mindezt addig, amíg elfogyott a szürke fonalam.
Ismét kékkel dolgoztam tovább 4 szem rizs, 15 szem színén sima visszáján fordított és megint 4 szem rizs. Amikor ugyanannyit kötöttem ezzel a mintával, mint a sál másik végén áttértem a végig rizsmintára és 6 sor után leláncoltam a szemeket.

Nincsenek megjegyzések: